El Restaurant del Poblet

 

Cuina Mediterranea ...

" TOMACA AMB CEBA ", Autentica, tradicional, popular i casera

Recepta de la Tomaca amb Ceba, facil de preparar ...

Deliciosa "purée de Tomaca" : vegetariàna, lleugera i vitaminada ... Bon Profit a tots ! ... Toni Mi...

Anar per el Poblet ...

Tornar al Restaurant ...

Mail : ToniMi

Untitled Document
Fotos y Historia de estas recetas Me las ha dictado : Pureta, 70 años de (gran) cocina tradicional.Tonimi.

Cuina tradicional i musica Tecno ! Cocina tradicional y musica Techno - Cuisine traditionnelle,musique Techno

Perdre 3 kilogs en 8 jours : 8 recettes >> Régime naturel & gratuit
  Recette Côte de boeuf, haricots verts et pommes de terre >>> VIDEO RECETTE (Musique Paco Munoz, Los Diablos) >>> Video VALENCIA CF

Benvinguts al Païs Valencià ! ... el Païs del Sol !
... del Mar Mediterraní ...

... de la Cuina : la Paëlla, la Fideuà ... etc !
... i de la FESTA de la TOMATINA !!!

ELS INGREDIENTS per a 3 Persones : INSTRUMENTS PER A CUINAR :

- 1 Kilo de TOMAQUES (madures)

- 1 Ceba gran (o 2 Cebes mitjanes) : "dolces", "qué no piquen els ulls"

- 6 ous (2 per persona)

- OPCIONAL : un poquet (una mica) de Paprika, per a "perfumar" el gust dels Ous caiguts ...

Per al bé dels Animals i per a la qualitat del Mentjar : comprar OUS de Gallina "de corral" criada al aire lliure, en bones condicions, i bén tratada ...

- 1 OLLA Express ( o una CAÇOLA GRAN) : per a Sofregir la Ceba i la Tomaca

- 1 Paëllero : per a cuinar els OUS caiguts ...

- 1 CULLERA de FUSTA : La Fusta no raya (ratlla) la Olla.

 

 

 

INGREDIENTS : Cebes i 2 Tomaques que pesen 1 Kilo !

INSTRUMENTS : Cullera o Paleta de Fusta ... Olla (o Caçola gran) ... i el Paëllero per a fregir els Ous ...

Menetjant la deliciosa "purée" ... La Tomaca amb Ceba !!!

QUALITAT de les CEBES : la RECEPTA es SIMPLE, facil ! ... PERÓ la QUALITAT és important per a fer aquesta deliciosa "purée de tomaca" ... La CEBA té qué ser "DOLÇA" ... (si casi no pica els ulls cuant la peles ... es "dolça" !)

QUALITAT de les TOMAQUES : Lo millor serà triar TOMAQUES NATURALS i MADURES (cuant les pots casi ... pelar amb les ungles dels dits ... si que estàn bén madures !)

ALTERNATIVA, la TOMACA DE POT (en conserva) : Si és dificil o car ... de trobar Tomaca bona natural ... tanbé es pot gastar TOMACA PELADA i SANCERA de POT ! ... Ja no cal pelar-les ... PERO la Tomaca de POT ... Tanbé té qué ser de QUALITAT ! ... Es important, ja qué es la base de la Recepta

LA RECEPTA :

 

 

1) Preparar la Verdura i els Ous

- LA TOMACA : Rentar, pelar i tallar les Tomaques en troços Xicotets (Petits) ... i ficar-los dins d'un Plat ...

Pelar la Tomaca : amb un gavinet de pelar Creilles ... o si costa de pelar, ficar les Tomaques 1 minut en una caçola d'aigua bollint ... Després les rentes en aiguai gelada (per a gelarlos) ... i les peles en una miqueta !!! (en un instant !)

Clar, SI la Tomaca és pelada de Pot ... sols cal troçejar-la ... Una Tomaca bén madura ... es pot casi pelar amb les ungles (son les del millor gust !) ...

- LA CEBA : Pelar i tallar la CEBA gran ... o les 2 mitjanes ... en troços Xicotets (Petits) ... i ficar-los dins d'un Plat ...

Cuant més DOLÇA és la Ceba ... menys te ploraràn els Ulls ... i més bó t'eixira el mentjar !

- ELS OUS : Ficar els 6 Ous dins d'un Plat ... Ficar l'Oli à la mà ... i si téns o en vols : el Paprika i el Pebre.

Pelar la Tomaca amb Gavinet per a Creilles (patates)
Tallar-l'ho a troços Xicotets (petits) ...
Ja téns la Ceba tallada a troçets ...
Per a Tallar més Rapit : 1) Horizontal i 2) a la Vertical !
... i tanbé, una Muntanya de Tomaca a troçets !!!

2) Coure la CEBA

- Tirar un poc (una mica) d'Oli ... en l' OLLA o en un PAëLLERO ... calfar l'Oli un poc (una mica) ... i coure la Ceba ...

IMPORTANT Com Coure la Ceba ? : Ficar el FOC a mitjà (ni FORT, ni FLUIX) ... Anar girant la Ceba amb la Paleta de Fusta ...

Cuant esta cuita la Ceba ? : De cuant en cuant, tocar-la amb la Paleta : està dura ? seguir coguent ... Va fent-se molla i doradeta , Tastar ! ... hasta que estiguí cuita ... peró NO MASSA cuita ... només estiguí ni màssa dura, ni màssa molla ... parar el FOC, qué és tornarà a Coure junt amb la Tomaca ...

 

3) Coure la TOMACA ... amb la Ceba

- SI la Ceba cuita estaba en un Paëllero ... ABOCARLA dins de la OLLA ... i afegir un poquiú d'Oli (una petita mica) en la OLLA, per damunt de la Ceba cuita ... i desprès, ABOCAR el plat de TOMACA, per damunt de la Ceba cuita, dins de l' OLLA (cuidaó amb els esguits !) ...

- SINO : afegir un poquiú d'Oli (una petita mica) ... i ABOCAR el plat de TOMACA, per damunt de la Ceba cuita, dins de l' OLLA (cuidaó amb els esguits !) ...

 

Com Coure la Tomaca ? : Ficar el FOC a mitjà (ni FORT, ni FLUIX) ... Anar girant, mesclant, la Ceba i la Tomaca ... amb la Paleta de Fusta ...

- FICAR la tapadora damunt (sense tancarla) de l'OLLA o la CAÇOLA gran ... uns 4 o 5 minuts.

" TOMACA Amb CEBA DEL POBLET " : AUTENTICA, tradicional i familiar

Perque és la meua RECEPTA FAMILIAR, que vé de 3 GENERACIONS de la meua familia fent ... BONS soparets de Tomaca amb Ceba !

Que ja son MILS i MILS de sopars ! ... I aixo, sense contar les GENERACIONS anteriors que probablement, ja en feien tanbé ...

Aquesta RECEPTA ha evoluat a lo llarg del temps... fins a tornar-se la recepta de la " TOMACA AMB CEBA DEL POBLET " que us transmitixc hui (avui) !

GRACIES i HOMENATJE a les CUINERES i CUINERS :

La vostra ingeniositat culinar a lo llarg del temps, ha permitit que hui (avui) la recepta del " TOMACA AMB CEBA DEL POBLET " vagia al Internet !

Gràcies a la meua familia i a altres families de la " Ribera Baixa " i de la Comunitat Valenciana ! ... Toni Mi ...

Saludos... i Bon Profit (Bon Apetit) a Tots (Tothom) !!!

 

 

La FESTA de la TOMATINA !!! La Baralla de Tomaques ... més divertida al Món ! ...

... Preparats ... per a "la baralla (batalla) TOMATINA" ???!!! ...

Preparats !!! ... Camions de Tomaqueees !

 

 

- Després, LLEVAR la Tapadora ... i Anar girant amb la Paleta (o cullera) de Fusta ... la Tomaca amb Ceba ...

MOLT IMPORTANT Cuant està cuita la Tomaca amb Ceba ? : Vas girant, menetjant ... de tant en tant (heu tens a la vista ... pero no menetjes a tot hora !) ... Veus com els troços de Tomaca es fan xicotets (disminueixen) ... Els toques amb la Paleta i els notes més tendres ... toques els troços de Ceba i estan més tendres ...

Tanbé vas tastant ... I CUANT ja sembla "una purée" ... CUANT hi ha UN POC DE CALDO (suc, "aigua") pero no màssa ... qué els troços son xicotets (petits)... i que tastant, notes ... un DELICIOS gust de TOMACA AMB CEBA ... JA HEU TENS CUIT !!! ... MOLT BÉ ! heu has conseguit !!!

 
... un delicios Plat de "purée" de Tomaca Amb Ceba !
A per Tomaques a Tirar ! ... A per Municións ! ...

4) COURE els OUS

- Preparar, tíndre a la mà : Sal, Pebre negre ... i Opcional : Papríka o ... Herbes ...

- Tirar un poc (una mica) d'Oli ... en un PAëLLERO ... calfar l'Oli un poc (una mica) ... Ficar el FOC a mitjà (ni FORT, ni FLUIX) ...

- Trencar la córfa de l 'Ou ... i abocar delicadament l'OU que ha quedat (dins de la Mitja córfa plena) ... en el Paëllero ...

(SI fàs 6 OUS ... , pensar en preparar 2 Paëlleros ... i repartir 3 Ous ... per cada paëllero ...)

- Només els Ous estíguen en el Paëllero ... tirar-l'hos un poc (una mica) de Sal ... un poquiú ( una petita mica) de Pebre negre ... i si vols, o en tens : un poc (una mica) d' Herbes O de Paprika ... per a Perfumar-l'hos el Gust ! ...

- Cuant éstan cuits els Ous ? : Al cap de 3 a 5 minuts ... Cuànt el Voltant del BLANC dels Ous ... ja va fent-se MARRON (vore la Foto del plat amb 2 ous) ... I cuànt la Yema està més cuiteta ... i menos (menys) líquida ...

... BRAVO ! ... ALESHORES, JA TÉNS uns SIMPLES OUS CAIGUTS ... Simples ... PERÓ BONS ! (adobats com a mínim ... amb Sel i Pebre !)

5) CONGELAR o a la NEVERA ?

- Les dues coses son possibles ! ... La Tomaca amb Ceba se congela molt bé ! ... i la Tomaca amb Ceba aguanta sense problema ... 1 SETMANA en la Nevera !!!

- SUGGESTIÓ : Congelar sols si fàs racións per a 6 persones ! ... Sinó a la Nevera ... qué ben Fresquet i a gust t'heu mentjaràs ... al cap d'uns quants dies !

 

 

6) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ...

MOLT BE !!!

Un Hora de Preparació i Cuina ... FACILS, SIMPLES ... i ja tens una BONA TOMACA amb CEBA !!! ... (per a 2 mentjades!)

Completant este Sopar (o dinar) ... lleuger i vitaminat ... amb un poc (mica) de FORMAGE i FRUTA (FRUITA) ... Ja téns una posibiltat SETMANAL de MENTJAR VEGETARIA i sà !

Bó per al Paladar ... Bó per a l'estómago i el pés (lleuger) ... i Bó per a la Salut ! (vitaminat) !!!

... BON PROFIT A TOTS (Tothom) !!! ... Toni Mi ...

 

 

 

 

 

 

... i un Bon mentjar lleuger, vegetarià i Bó ! ...

 

TONIMI Recepta Receta Recette:PAELLA,FIDEUA,ARROS CALDOS,OLLA,ARROZ AL FORN,COCIDO,TOMACA AMB CEBA,TABOULE,FONDUE,SAVOYARDE
MES RECEPTES tradicionals ?
Bon Profit a tots ! ToniMi - Pureta
ARROS al FORN Tradicional i familiar
ARROS CALDOS 100% gust i vitamines !
ARROS Sequet Tradicional
CUSCÚS cuit en Olla express
ESPAGUETIS amb Crema fresca
FIDEUÁ La filla major de la Paëlla !
FONDUE Saboyarda Amb 3 formatges
PAËLLA Mixta Tradicional, autentica !
PUCHERO, OLLA Facil i delicios
PANAETES, empanades de Peix
POTATGE amb Bledes i cigrons
PINTADA rostida i sopa de verdures
SOPA de PEIX i de verdures
TOMACA amb CEBA Fina i saludable
TABULÉ Oriental vegetarià
VOTA per el teu > PLAT preferit !!
EMAIL a TONIMI Receptes El Poblet
TV Valenciana >> TVVI
Radio Nou (en directe) >> Valencia
Radio DJ ToniMi >> La nostra radio
TV Catalana >> TV3
TV Eivissa Formentera MUSICAL >> TEF
TV Andorra >> Andorra TV
Radio França Trance Electro >> Trance

 

 

 

 

 

 

 

Palmeres i Posta de Sol en la Ribera Baixa ...

Foooc ! Fuegooo ! ... A tirar Tomaques !

 
Qué Festaaaa ! ... Vixca la Tomaca ! ...

PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià

El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura.

Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca.

"Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!!

En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio dels Animals i del Mitj Ambient ... encàra que desde fà poc som la Primera Comunitat a Espanya en produció Eoliana de electricitat : 100% neta i natural, amb l'energía inesgotable i sense perill ... del Vent ! (aire) ) ... i tenim artistes i herois actuals :

Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial !

En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural.

Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ...

Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) ... i la FESTA de les FALLES ...

HISTORIA de la TOMACA

Origenes Suraméricanos

El tomate (jitomate, xitomatl) se originó muy probablemente en las tierras altas de la costa occidental de Sudamérica.

Esta y otras hortalizas se cultivaron en forma continua por las culturas que florecieron en los andes desde tiempos preincaicos.

El Tomate ya aparecía en los ceramios prehispánicos hallados en la zona norte de Perú ... y hoy en dia hay una gran cantidad de variedades silvestres que se pueden hallar aún en campos y zonas eriazas de esta parte de sudámerica.

Los Españoles llevaron el tomate a Europa

El jitomate viajó a Europa desde Tenochtitlan, capital del imperio azteca, después de la conquista de los españoles, donde se le conocía como xitomatl, fruto con ombligo.

Los españoles llevaron el tomate a Europa en 1540, el cual creció con facilidad en los climas mediterráneos.

Los primeros tomates que se cultivaron en Italia eran de color amarillo y en 1554 fueron descritos por el botánico italiano Piero Andrea Mattioli como "pomo d'oro", manzana dorada, de aquí el nombre de "pomodoro" .

En Nápoles se descubrió un libro de cocina con recetas a base de tomate que fue publicado en 1692, aunque aparentemente el autor obtuvo sus recetas de fuentes españolas.

En la Francia del siglo XVIII fueron conocidos como "pomme d'amour" (o manzana de amor); hoy los de color rojo están más extendidos.

De acuerdo con Smith, en Gran Bretaña el tomate no se comenzó a cultivar sino hasta 1590. Uno de los primeros cultivadores fue John Gerard, un peluquero-cirujano.

... "HALA ! a NETEJAR !" ... ADEU AMICS TURISTES ... i FINS L'ANY PROXIM !!! ...

La TOMATINA se celebra a Bunyol (Buñol), Païs Valencià ... desde 1945 ... tots els Anys : ... el ùltim Dimecres del més d'Agost !

La Baralla (batalla) dùra exactament : 2 hores,14 minuts, 20 seconds i 45 centèsimes !!!

Les Regles

* Botelles i altres coses perilloses ... estàn prohibides ...
* Prohibit esgarrar les Camisetes.
* Les tomaques calen estar xafades, molles ... abans de tirar-les !
* Cuidaó amb els Camions ! Descarreguen Tonellades de Tomaca bén madura !
* La Baralla (batalla) es pàra, s'acàba al segon Cohet !

Tots els anys, vénen millers i millers de Turistes del Món sencer ... per a DIVERTIRSE !!! ...

Saludos a Tots (tothom) i Bon Profit de Tomaca Amb Ceba !!! ... Toni Mi ...

LA DIETA MEDITERRANEA ... ES SALUT !

SALUT : VIRTUTS de la CEBA , bóna per a la Diurética, contra el Trombosis ... el Colesterol ... contra les Malaties respiratories ... l'estrenyment ... i es un gran desinfectant ...

Estimula numerosas funciones orgánicas, pues
es diurética, cardiotónica e hipoglucemiante.
Tiene propiedades antisépticas y emenagogas (regulación del ciclo menstrual).
Reduce, al igual que el ajo, la agregación plaquetaria (peligro de trombosis), así como los niveles de colesterol, triglicéridos y ácido úrico en la sangre.

De manera general, favorece el crecimiento, retrasa la vejez y refuerza las defensas orgánicas, sobre todo frente a agentes infecciosos.

Componentes activos principales :

* Aminoácidos: Ácido glutamínico, argenina, lisina, glicina...etc.
* Minerales: Principalmente: Potasio, fósforo, calcio, magnesio, sodio, azufre y, en cantidades menores: hierro,manganeso, zinc cobre y selenio.
* Vitaminas: Vitamina C, Ácido fólico, Vitamina E
* Aceite esencial con muchos componentes sulfurosos: disolfuro de atilpropilo, metilaliína, cicloaliína...etc
* Ácido tiopropiónico:
* Quercetina : tratamiento de la debilidad capilar.
* Aliina, en menor cantidad que el ajo.

También es muy buena para todas las afecciones respiratorias, cuando tenemos tos, catarro, resfrio, gripe, bronquitis, si nos preparamos el jugo de 1 cebolla junto con el jugo de 1 limón y 2 cucharadas de miel y lo tomamos caliente nos ayudará a recuperarnos. No debemos olvidar que las cebollas crudas o cocidas o también su jugo, funcionan muy bien en caso de estreñimiento. Es un gran desinfectante, por lo tanto comerla sobre todo cruda, nos ayuda a protegernos contra las enfermedades infecciosas..

LA DIETA MEDITERRANEA ... ES SALUT !

SALUT : VIRTUTS de la TOMACA, bóna contra el Cancer... contra malalties cardio-vasculars ... el Colesterol ...

¿Qué es el licopeno?

Es un pigmento vegetal, soluble en grasas, que aporta el color rojo característico a los tomates, y en menor cantidad, a otras frutas y verduras.Posee propiedades antioxidantes y actúa protegiendo a las células del organismo del estrés oxidativo producido por los radicales libres. Los licopenos son carotenoides contenidos en el tomate que, como dijimos anteriormente, pueden reducir sensiblemente el riesgo de contraer cáncer de próstata o enfermedades cardiovasculares

¿Cómo actúa el licopeno?

Estas sustancias se encuentra en el tomate fresco y en todos sus derivados: jugos, salsas y conservas. Del grupo de los carotenoides es el más abundante en la sangre, se almacena en hígado, pulmones, próstata, cuello uterino, colon y piel.
Su principal función es ser antioxidante, es decir, evita por ejemplo que el colesterol “malo”

El tomate es uno de los alimentos más ricos en licopeno, así como uno de los más estudiados. "No debería faltar en la dieta de ningún hombre, pues contribuye a reducir el cáncer de próstata", señala un estudio de la Facultad de Medicina de la Universidad de Harvard. Un consumo de 6 a 7 miligramos diarios reduce en más del 20% el riesgo.

Una porción (60 gramos), de puré de tomates que puede formar parte de una comida o la salsa que acompaña un alimento aporta por ejemplo 10 mg de licopenos !!!

 

 

 

 

... Flors i les Cases blanques ... en la Ribera Baixa ...

Vore el Valencia Club Futbol ... Vore la Festa de les Falles ...  
     

 

Tornar al Restaurant ...

Anar per el Poblet ...