El Restaurant del Poblet

 

Cuina Mediterranea ...

" L'OLLA " (" Puchero ") , Autentica, tradicional, popular i casera

Recepta de l'Olla : excellent menjar tradicional ... Molt bó ... i tàn Facil de coure ... qué "no pot fallar" !

Bon Profit a tots ! ... Toni Mi...

Anar per el Poblet ...

Tornar al Restaurant ...

Mail : ToniMi

Untitled Document
Fotos y Historia de estas recetas Me las ha dictado : Pureta, 70 años de (gran) cocina tradicional.Tonimi.

Cuina tradicional i musica Tecno ! Cocina tradicional y musica Techno - Cuisine traditionnelle,musique Techno

Perdre 3 kilogs en 8 jours : 8 recettes >> Régime naturel & gratuit
  Recette Côte de boeuf, haricots verts et pommes de terre >>> VIDEO RECETTE (Musique Paco Munoz, Los Diablos) >>> Video VALENCIA CF

Benvinguts al Païs Valencià ! ...
... el Païs del Sol ! - Sueca (Ribera Baixa)

... del Mar Mediterraní ... i de la Cuina !!!
Paëlla, Fideua, etc ... i la tradicional OLLA !

 

ELS INGREDIENTS per a 5 Persones :

 

INSTRUMENTS PER A CUINAR :

- 5 Carlotes

- 5 Creïlles (patates)

- 4 Naps

- 1 Porro

- 1 Ceba

- 1 poc de SAFRÁ : menys (menos) d'un cuart de saquet

- 50 grams de CARN de BOU per persona = 250 grs per a 5 persones ...

- 50 grams de POLLASTRE per persona = 250 grs per a 5 persones

- 1 o 2 BLANQUETS

- 1 grapat de CIGRÓNS (SIGRONS)

- 1 OS "de Tuétano" ... (si en tróbes, li dóna més gust a l'OLLA )

Per al bé dels Animals i per a la qualitat del Menjar : comprar CARN de Bou i de Gallina "de corral" criats al aire lliure, en bones condicions, i tratàts amb humanitat ...

- 1 OLLA Express

- 1 CULLERA gran ... per a mentejar l'OLLA (Puchero) una mica (un poc) ... cuànt vens de ABOCARLA dins de l'Olla Express.

- 1 CULLERA gran, amb forats ... per a COLAR el CALDO cuànt s'ascudella l'OLLA (Puchero).

INGREDIENTS : Carlotes, Ceba, Creïlles (patates), Naps ... 1 Porro tallat en 2 troços ... Carn de Bou, i una tassa de Cigróns

 

 

 

INGREDIENTS : els Blanquets, bons amb l'Arros al Forn ... com amb l'OLLA !

 

INSTRUMENT : l'Olla Express ...

 

 

L'OLLA ES UNA TRADICIÓ EUROPEA i SECULAR !

POT SER, EL MENTJAR MÉS TRADICIONAL I POPULAR D'EUROPA

Sense ser un "especialiste de l'Olla" ... jo sé de la meua, de "l'OLLA VALENCIANA" ... sé qué els CATALÁNS tanbé cuinen OLLA, qué els CASTELLANS tanbé cuinen OLLA ...

... i a FRANÇA, tanbé he degustat BONES OLLES, en varios llocs i regions !

La varietat d'OLLA FRANCESA que coneixc jo : no té Blanquet, ni Cigróns (sigrons), ni Pollastre ... peró utilitza SAL GROSSA per a salar. Una sal DELICIOSA cuànt en rossegues els gràns ... acumpanyant la creïlla (patata), la carn o carlota ...

Si éres "llépol", "gourmet" ... próva la Sal Grossa tanbé ! (peró cuidaó amb les cantitats ... )


 

LA RECEPTA :


 

 


 

1) Arremullar els CIGRÓNS (SIGRONS) (la Vespra)

- La VESPRA del dia de fer l'OLLA, per de mati, ficar un grapat de CIGRÓNS (SIGRONS) a remúlla dins d'una taça d'aigua ... (per a ablanirlos, sinó costarién moltissim de coure)

 

2) Preparar la Verdura

- Rentar, pelar i tallar en troços tota la Verdura : Carlota, Naps, Creïlles (patates), Porros ... i ficar-la dins de Plats (després abocarém les Verdures en l'Olla Express).

 

3) Preparar la Carn i l'Embotit

- Afegir 1 Blanquet dins d'un dels plats de Verdura (si t'agràda molt el Blanquet, en pots ficar 2 ... Mesclat amb la creilla (patata) ben cuita ... estàn bonissims !)

- Tallar tota la CARN en troçets (carn de Bou ... i de Pollastre si tanbé en fiques) ... i ficar l'ha dins d'un Plat (després l'abocarém en l'Olla Express)

- Tirar l'hi un Poc (una Mica) de Sal a la Carn.

 

4) Coure l'OLLA

- ABOCAR la Verdura, la Carn , el Blanquet i els Cigróns (sigrons) dins de l'Olla express ...

La Vespra, ficar els CIGRÓNS a remúlla en aigua
Una vegada bén arremullats ... es poden coure !
Troços de Carn de Bou (se completaràn amb Carn de Pollastre : cuixes o troços)
Troços mitjants : ni màssa grans, ni màssa xicotets (petits) de Creïlles (patates)
Rentats, pelats i trocejats : 1) els NAPS, 2) el Porro, 3) les Carlotes, i 4) la Ceba ...

- Ficar aigua per damunt, fins a Tapar el mentjar, i una mica (un poquet) més ...

IMPORTANT : Deixar un mínim de 4 CENTIMETRES LLIURES (buits) ... entre la PART SUPERIOR de l'Olla Express ... i el NIVELL de l'aigua.

FICAR a COURE : TANCAR L'OLLA Express (enrroscar la Tapadora i Afegir-hi "el Pito" de l'Olla) ... Després, FICAR el FOC a FORT.

MOLT IMPORTANT : ESPERAR el MOMENT... aón ... el "Pitet" (Pito) ... de l'OLLA ... XIULA

COURE 35 MINUTS : CUANT JA XIULA el "Pito" de l'Olla Express ... FICAR EL FOC a FLUIX ( FOC AL MINIM) ... i DEIXAR COURE uns 35 MINUTS.

 

5) ESTA CUITA l'OLLA ?

- Al cap dels 35 minuts OBRIR l'Olla Express ...

PRECAUCIO per a OBRIR l'OLLA ! :

- Parar el FOC ... esperar que ixca el VAPOR ... i després, llevar progresivament "el Pito" ...

- Cuant JA NO eix VAPOR ... Obrir l'OLLA .

 

6) VERIFICAR si ESTA CUIT :

- TOCAR la Carn amb la Cullera ... està dura ? ... està casi ... o està cuita la CARN ? ...

- Tocar els NAPS, Carlota, etc ... amb la Cullera ... estàn durs ? ... estàn casi ... o estàn cuits ?

... o tanbé pots :

... TASTAR algun sigró, algun troçet de Carn, carlota o creïlla (patata) ... ESTAN CUITS ?

 

SI FALTA COURE UN POC MÉS :

FALTA UNA MICA (un POQUET) per a COURE ? ...

FICAR la TAPADORA DAMUNT de l'Olla Express ... SENSE enrroscarla ... i SEGUIR COGUENT, a FOC FLUIX ...

De cada 4 ... a 5 minuts, tornar a TASTAR o TOCAR ... fins a qué TOT estiga bén CUITET ... i bén bó !

És FABULOS ! COURE L'OLLA "NO POT FALLAR !"

 

 

" l'OLLA DEL POBLET " : AUTENTICA, tradicional i familiar

Perque és la meua RECEPTA FAMILIAR, que vé de 3 GENERACIONS de la meua familia fent ... BONES OLLES !

En el meu Poble per a saludarse per el carrer ... fins (hasta) els Anys 1960, es deia : "BON DIA ! i BON OLLA A MIG DIA !" (autentic !)

Que ja son MILS i MILS de dinars ! ... I aixo, sense contar les GENERACIONS anteriors que probablement, ja en feien tanbé ...

"OLLA o PUCHERO ?" ... Desde Temps imemorials ("desde sempre") es diu OLLA ... peró a finals dels anys 50, la influencia del politico-economico-social del Castellà (fins als més alts dirigents valencians parlàven sols el Castellà, considerant al Valencià "com a no rés") ... la influencia del Castellà doncs ... aplegà fins (hasta) lo més intim d'un Poble i de la seua Cultura milenar : la forma de nomenar la seua Cuina tradicional, els Noms dels seus mentjars seculars ...

Aleshores, als anys 60, PUCHERO , apoyat per el poder i la modernitat ... va guanyar aquesta "guerra llenguistica"... contra una OLLA "sorpresa" que vinguéren a buscar-l'hi guerra fins al fons d'un bon plat ... en un poble tranquil ...

Peró als ANYS 2000 ... la influencia del Valencià, gracies a partidaris jóves ... fà que l'OLLA torna al seu lloc "de sempre" ... i el PUCHERO ... normalment, està visquent les seues ultimes decàdes : Aquest exemple il.lustra el Fet que Cuina i Cultura estàn intimament lligats ... i qué cuànt la teua Cuina reb atacs ... a la teua Cultura li falta força i llibertat !

Aquesta RECEPTA ha evoluat a lo llarg del temps... fins a tornar-se la recepta de la " l'OLLA DEL POBLET " que us transmitixc hui (avui) !

GRACIES i HOMENATJE a les CUINERES i CUINERS :

La vostra ingeniositat culinar a lo llarg del temps, ha permitit que hui (avui) la recepta del " l'OLLA DEL POBLET " vagia al Internet !

Gràcies a la meua familia i a altres families de la " Ribera Baixa " i de la Comunitat Valenciana ! ... ToniMi ...

Saludos... i Bon Profit (Bon Apetit) a Tots (Tothom) !!!

 

 

l'Olla està preparada ! ... Sols falta enrroscar la tapadora ... i espererar uns 35 a 40 minuts ... fins (hasta) que estiguí cuita !

 

 

7) CONGELAR l'OLLA

- Normalment es congela l'OLLA (les Verdures i la Carn) ... per una part ... i per l'altra part, se congela el CALDO (l'aigua, el suc) dins de recipients separats.

Es per a evitar que a una mala, el CALDO esclafitsca el recipient al tornarse gel ! ... Aleshores, si estàn en recipients separats ... ja no perts l'Olla !

-Tanbé es pot congelar tot JUNT (Olla i Caldo) ... peró cal tindre la precaució ... de dexiar prou espai lliure (buit) ... dins del recipient : jo ho faig així i es congela bé ...

 

8) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ...

MOLT BE !!!

Un Hora de Preparació (rentar, pelar, tallar) ....

... 35 minuts de Coure (en l'Olla Express tancada sense tindre que preocuparte de rés ) ... i uns 10 minuts estant vigilant ... el moment àon TOT està ... bén cuitet !

Una cuina FACIL, SIMPLE de COURE ( "Coure l'OLLA no pot fallar !") ... i ja tens un Bon Plat popular, agradable de Menjar ... i tradicional a VARIOS PAISOS o REGIONS d' EUROPA ... des de fà centenars de anys !

Com a miním ... l'OLLA es part de la Cultura ... del Païs Valencià, de Catalunya (OLLA), de Castella (Castilla) (COCIDO) ... i de la major part de França (POT AU FEU : literalment "OLLA al FOC")...

 

Molt Bé ! Ja téns 5 RACIONS d'OLLA ... 2 per a desgustar-les ara mateix ... servides bén calentetes ! ... i si t'en has congelat 3 més ... ja tens la feina feta ... per a Disfrutar-les ... la próxima vegada !

... BON PROFIT A TOTS (Tothom) !!! ... ToniMi ...

 

Ja està tot bén cuitet !!! ... Es hora d'escudellar l'Olla !

Un bon plat, bén calent ! ... Bon Profit !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un jardí mediterràni ... en la Costa del Azahar, Ribera Baixa del Païs Valencià ...

PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià

El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura.

Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca.

"Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!!

En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio dels Animals i del Mitj Ambient ... encàra que desde fà poc som la Primera Comunitat a Espanya en produció Eoliana de electricitat : 100% neta i natural, amb l'energía inesgotable i sense perill ... del Vent ! (aire) ) ... i tenim artistes i herois actuals :

Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial !

En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural.

Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ...

Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) ... i la FESTA de les FALLES ...

 

 

 

l'ARROS SEQUET se fà Amb el deliciós ... CALDO de l'OLLA !
Un Arros amb Ceba ... Gustós, facil ... i ràpit de prepar ... Tradicionalment, es Mentja de PRIMER PLAT ... justet ANTES de l'OLLA >>> RECEPTA DE l'ARROS SEQUET <<<

TONIMI Recepta Receta Recette:PAELLA,FIDEUA,ARROS CALDOS,OLLA,ARROZ AL FORN,COCIDO,TOMACA AMB CEBA,TABOULE,FONDUE,SAVOYARDE
MES RECEPTES tradicionals ?
Bon Profit a tots ! ToniMi - Pureta
ARROS al FORN Tradicional i familiar
ARROS CALDOS 100% gust i vitamines !
ARROS Sequet Tradicional
CUSCÚS cuit en Olla express
ESPAGUETIS amb Crema fresca
FIDEUÁ La filla major de la Paëlla !
FONDUE Saboyarda Amb 3 formatges
PAËLLA Mixta Tradicional, autentica !
PUCHERO, OLLA Facil i delicios
PANAETES, empanades de Peix
POTATGE amb Bledes i cigrons
PINTADA rostida i sopa de verdures
SOPA de PEIX i de verdures
TOMACA amb CEBA Fina i saludable
TABULÉ Oriental vegetarià
VOTA per el teu > PLAT preferit !!
EMAIL a TONIMI Receptes El Poblet
TV Valenciana >> TVVI
Radio Nou (en directe) >> Valencia
Radio DJ ToniMi >> La nostra radio
TV Catalana >> TV3
TV Eivissa Formentera MUSICAL >> TEF
TV Andorra >> Andorra TV
Radio França Trance Electro >> Trance

 

Faro, Farola, Palmera ... i mar Mediterrani ! ... (Cullera, Ribera Baixa del Païs Valencià)

Flors a la Ribera Baixa ...

 

 

Mur Vegetal ... i SOL "a Go Go" !

Vore el Valencia Club Futbol ... Vore la Festa de les Falles ...  

Tornar al Restaurant ...

Anar per el Poblet ...