English - USA - India - Canada - Africa (Paëlla & Taboulé) |
|||
El Restaurant del Poblet
Cuina Mediterranea ... |
"ARROS SEQUET DEL POBLET", Autentic i casero Un Arròs popular simple ... i bó : gustós ... Bon Profit a tots ! ... Toni Mi... |
|
|
Benvinguts al Païs Valencià ! ... |
Sueca, "capital Arròssera" de la Ribera Baixa |
Espigues ... ja casi madures ... |
|
Camps d'Arròs ... per a Paëlla, Arròs Sequet, etc |
ELS INGREDIENTS per a 4 Persones : |
INSTRUMENTS PER A CUINAR : |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
- 4 tassetes d'ARRÒS redó, rodó ... (o si no Arròs llarg) - 1 CEBA mitjana (o 2 xicotetes, petites) - 1 poc de SAFRÁ : menys (menos) d'un cuart de saquet - 1 CHORIZO, Valencià o altre .. (i que no sígui Picant) - 1/2 TOMACA mitjana (perfumarà el Gust de l'arròs) OPCIONAL : - CALDO de OLLA (Puchero) - 1 LLIMA ... (per a tirarne unes gotes a l'arròs escudellat)
ESPECIAL CALDO SI tens ... CALDO de OLLA (Puchero) ... Pots NO FICAR ... NI Tomaca ... NI Chorizo. Un SIMPLE CALDO de OLLA li donarà un Gust bonissim , inimitable, a l'arròs !
QUALITAT de l'Arros : el millor Arroç per a l'Arros Sequet es l'Arroç REDÓ ! ... Els granets son de forma rodóna (redóna) i ténen la particularitat de esclafirse (obrise) rapidament quant es couen. I clar, al esclafirse (obrise), s'empapen de tot el sabor del Caldo ! (sabor de la Ceba ... i SI n'has ficat tanbé ... Sabor de la Tomaca i del Chorizo)... (L'Arroç LLARG ... amb granets llargs es més facil de coure, s'apega menys (menos)... pero no s'esclafis i no s'empapa tant del sabor del caldo ...)... O siga qué Arroç REDO !!!... i si no en trobeu aquesta vegada (volta)... amb Arroç Llarg ... |
- 1 TASSETA del tamany d'una Tassa de Café ... (per a medir les quantitats) - 1 CULLERA de FUSTA ... (La Fusta no raya, ratlla la Cassola) - Una CASSOLA ... prou ampla per a que l'Arros estiga ... bén repartit ...
La Fonària (l'altaria) de l'Arròs ... No té que pasar més d'1 centímetre ... l'Arros té que estar a l'Horizontal dins de la Cassola ... per a eixugarse, asecarse bé ................................................................................. FOTO Fonària a mà dreta >>> Comprobar la Fonària ... Es pot ficar l'Arros dins de la Cassola ANTES de començar la Recepta (i llevar-ne alguna Tasseta SI sobra ... O agarrar una Casola més gran)
|
La Fonària de la Càpa d'Arròs ... No pàsa d'1 centímetre ...
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
LA RECEPTA : |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1) Preparació : l'Arros - Ficar 4 "tassetes" d'Arroç dins d'un plat ... (Les "tassetes" son del tamany d'una tassa de café ...) ... 1a tassa d'Arros per Persona .
2) Preparar la Verdura
- Pelar i Tallar la CEBA ... a trossets xicotets, petits ... Ficarlos dins d'un Plat. - Tallar una LLIMA ... en cuatre trossos ... per a escorrer algunes gotes i perfumar l'Arros ... al moment de Mentjar... - Rentar la 1/2 mitja TOMACA amb aguia ... Pelarla i Tallarla ... a trossets xicotets, petits ... Ficarlos dins dun Plat. Pelar la Tomaca : amb un gavinet de pelar Creilles ... o si costa de pelar, ficar la Tomaca 1 minut en una caçola d'aigua bollint ... Després la rentes en aguia gelada (per a gelarla) ... i la peles en una miqueta !!! (en un instant !)
- Tallar el Chorisso a trossos petits, xicotets ...
3) Sofregir la Verdura : - Ficar OLI (una mica, un poquet) ... dins de la CASSOLA ... i CALFAR l'OLI ... uns cuants segons ... Ficar el FOC : a mitjà (ni FORT, ni FLUIX) - Tirar els trossos de CEBA ... dins de la CASSOLA ... i SOFREGIR LA, Anar girant la ... pegar li voltes amb la Paleta de Fusta ... Ficar el FOC a : baixet, a FLUIX (ni FORT, ni mitjà) CUIDADO amb els esguits de l'Oli cuant tires la Ceba ...
- Afegir els trossos de CHORISSO ... - Abocar els trosos de TOMACA dins de la Cassola ... CUANT la CEBA JA ESTIGUI un poc, una mica ... cuita. MESCLAR la Tomaca i la Ceba ... amb la Cullera de Fusta ... i seguir Sofregint, pegant li voltes a la Verdura.
IMPORTANT : CUANT ESTÁ SOFREGIDA la Ceba ? ... Al cap d'uns 5 MINUTS ... MÉS o MENYS (segons la Força del FOC) ... Està Sofregida CUANT ja està més molleta : la toques amb la Cullera de fusta ... i vas notant-la de menys en menys Dura ... i CUANT té un COLOR doradet, casi marron ... SI has ficat Tomaca ... estarà ben "desfeta"... i molla tanbé.
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4) FICAR a COURE l'ARROS - Afegir l'ARROS dins de la Cassola - Pegar-l'hi unes cuantes Voltes ... a l'Arros ... amb la Cullera ... per a fer-l'ho bén MESCLAT amb la Tomaca, la Ceba ... i Sofregirl'ho tanbé ... una mica, un poquet. - Ficar un poc, una mica de SAFRÁ (1/4 de Saquet) ... dins del Caldo ... i Mesclar-l'hos. - ABOCAR el CALDO dins de la Cassola ... Al cap d'uns segons ... afegir el Caldo ... per damunt de l'Arros i de la Verdura. El FOC a : baixet, a FLUIX (ni FORT, ni mitjà)
IMPORTANT CUANT de CALDO cal Ficar ? : La mida es de DOS tasses de CALDO per UNA tassa d'ARROS ... Doncs, per 4 a Persones ... 8 TASSES de Caldo ...
LA QUALITAT del CALDO - EL MILLOR CALDO : es el CALDO que vé de l'OLLA (Puchero) - O sinó, posar CALDO que vé de una PAËLLA - O ... AGUIA ... Simplement ...
5) ESTA CUIT L'ARROS ? MENETJAR l'Arros amb la Cullera de Fusta ... de Tant en Tant ... i TASTAR-L'HO ... Estan encàra DURS els granets d'Arros ? ... O es fan més BLANETS, més molls ?...
AFEGIR CALDO, SI FA FALTA ... Si l'Arros s'apega ... en el Fondo de la Cassola ... cuant el Menetjes amb la Cullera ... es que fa Falta Caldo ! ... Cal AFEGIR-NE PERÓ ... POC ! (no màssa!) ... Val més afegir Poc de Caldo ... en varies vegades ... PERQUE SI n'afegeixes màsa ... l'ARROS no t'eixirà SEQUET ... SINÓ que estarà Massa mullat, bagnat ... màsa Caldós !
Al cap de uns 15 minuts (segons la Força del Foc) ... l'Arros Sequet ja està cuit !!! ... SI està CUIT l'Arros ... està EN EL PUNT QUE T'AGRADA ? ... ESTÁ "CRUENQUET" ? ( es dir : cuit ... peró apenes) ... ESTÁ "Normalment" CUIT ? (es dir : al Gust de la Majoria de les Persones) ... O ESTÁ "bén CUITET" (com els agrada ... a alguns) ... TASTANT de tant en tant ... t'eixirà un Arros Sequet ... cuit al Teu Gust ! ... i CLAR, l'ARROS ESTARÁ ... SEQUET ! ... SENSE CALDO i CUIT !!!
6) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ... MOLT BE !!! 20 Minuts Preparació (rentar, pelar, tallar) ... i uns 15 Minuts de Coure ! ... En 35 Minuts ... ja téns 4 Bones racións ... d'ARROS SEQUET !!! ... Es pot Mentjar Tot enseguida ... o s'en pot Aguardar fins a 2 dies ... en la Nevera ... Ara una Bona Ensalà Valenciana per a acompanyar l'Arros ... un gotet de Vi (per als que hi agrada) .... i "en Taula i al Llit, al primer Crit" ! ... BON PROFIT a TOTS !!! .... ToniMi ...
|
|
" ARROS SEQUET DEL POBLET " : AUTENTIC, tradicional i familiar Perque és la meua RECEPTA FAMILIAR, que vé de 3 GENERACIONS de la meua familia fent ... BONES ARROSOS ! Que ja son MILS i MILS de dinars ! ... Aquesta RECEPTA ha evoluat a lo llarg del temps... fins a tornar-se la recepta de la " l'ARROS SEQUET DEL POBLET " que us transmitixc hui (avui) ! GRACIES i HOMENATJE a les CUINERES i CUINERS : La vostra ingeniositat culinar a lo llarg del temps, ha permitit que hui (avui) la recepta del " l'ARROS SEQUET DEL POBLET " vagia al Internet ! Gràcies a la meua familia i a altres families de la " Ribera Baixa " i de la Comunitat Valenciana ! ... Toni Mi ... Saludos... i Bon Profit (Bon Apetit) a Tots (Tothom) !!!
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura. Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca. "Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!! En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio dels Animals i del Mitj Ambient ... encàra que desde fà poc som la Primera Comunitat a Espanya en produció Eoliana de electricitat : 100% neta i natural, amb l'energía inesgotable i sense perill ... del Vent ! (aire) ) ... i tenim artistes i herois actuals : Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial ! En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural. Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ... Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) ... i la FESTA de les FALLES ... |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vore el Valencia Club Futbol ... | Vore la Festa de les Falles ... |