El Restaurant del Poblet

 

Cuina Mediterranea ...

" ARROS CALDOS DEL POBLET ", Autentic, tradicional, popular i casero

Recepta de l'Arros Caldos : amb Fesols i Naps ...

"Pura Dieta Mediterranea !" ... Bon Profit a tots ! ... Toni Mi...

Anar per el Poblet ...

Tornar al Restaurant ...

Mail : ToniMi

Untitled Document
Fotos y Historia de estas recetas Me las ha dictado : Pureta, 70 años de (gran) cocina tradicional.Tonimi.

Cuina tradicional i musica Tecno ! Cocina tradicional y musica Techno - Cuisine traditionnelle,musique Techno

Perdre 3 kilogs en 8 jours : 8 recettes >> Régime naturel & gratuit
  Recette Côte de boeuf, haricots verts et pommes de terre >>> VIDEO RECETTE (Musique Paco Munoz, Los Diablos) >>> Video VALENCIA CF

Benvinguts a la Comunitat Valenciana : ... el Pais del Sol, la Mar, la Festa ... i de la Cuina !
Un camp d'Arros en Sueca : més de 100.000 Tonellades d'Arros anuals ...
... i un Bon plat d'Arros Caldos ... amb Fesols i Naps !
ELS INGREDIENTS per a 6 Persones : INSTRUMENTS PER A CUINAR :

- 3 TOMAQUES

- 3 grapats de BAJOQUES Verdes i "planes", no redones

- 2 grapats de FESOLS (o de GARROFó) ... (poquets, una mica)

- 4 NAPS (4 mitjans ... o 2 grans)

- 3 TASSETES d'ARROS ("tasseta" del tamany d'una Tassa de Café)

- Una punteta de SAFRA (molt poquet)

- 50 grams de CARN per persona (de BOU ... o Costella de PORC) = 300 grs per a 6 persones ...

- 50 grams de POLLASTRE per persona = 300 grs per a 6 persones ...

Per al bé dels Animals i per a la qualitat del Mentjar : comprar Pollastre "de corral" i Bou , criats lliures i en bones condicions

- 1 OLLA Express : per a Sofregir la Carn, la Verdura i Bollir l'Arros

- 1 CULLERA de FUSTA : La Fusta no raya (ratlla) la Olla

- 1 TASSETA : una "tasseta" del tamany d'una Tassa de Café per a medir la quantitat d'Arros ...

 

 

QUALITAT de l'Arros : el millor Arros per a l'Arros Caldos es l'Arrosç REDO ! ... Els granets son de forma rodona (redona) i ténen la particularit de esclafirse (obrise) rapidament quant es couen

I clar, al esclafirse (obrise), s'empapen de tot el sabor del Caldo de l'Arros Caldos ! (sabor de Tomaca, Nap, Fesols ... )

(L'Arros LLARG amb granets llargs es més facil de coure, s'apega menys (menos)... pero no s'esclafis i no s'empapa del sabor del caldo de Arros Caldos ...)... O siga qué Arros REDO !!!... i si no en trobeu aquesta vegada (volta)... amb Arros Llarg ...

La vespra per de mati, ficar els Fesols ( o Garrofo) a remulla dins d'una tassa d'aigua

LA RECEPTA :

1) Arremullar els Fesols (o Garrofo) si son secs ( no tendres)

- La vespra del dia de fer l'Arros Caldos, per de mati, ficar els Fesols ( o Garrofo) a remulla dins d'una taça d'aigua (per a ablanirlos) ...

 

2) Preparar la Carn

- Tallar tota la CARN (Pollastre, Bou o Porc) en troçets ... i ficar l'ha dins d'un Plat (després la ficarém en la Olla)

- Tirar l'hi un Poc (una Mica) de Sal a la Carn.

CUANTS trossos de CARN ? : 4 troçets per Persona ... Per a 6 Persones = 12 troços de Pollastre i 12 troços de Carn de Bou (o de Porc)

Tomaca, Naps ... i Bajoca ... Bo per la salut ! Naps rentats, pelats ... i Tallats
 

 

 

3) Preparar la Verdura

- Rentar i tallar en 4 troços les BAJOQUES (arrancar les cués a cada extremitat )... i ficar les BAJOQUES dins d'un Plat ...

- Rentar i tallar les TOMAQUES en troços Xicotets (Petits) ... i ficar-les dins d'un Plat ...

- Rentar... Pelar ... i tallar els NAPS en troçets Mitjants (ni grosos, ni prims ) ... Tallar-l'hos a la Llarga (a la vertical) ... Després, ficar-l'hos dins d'un Plat ...

CONSELL : per a cuinar més rapit, préparar els Punts 2 i 3 (Préparar la Carn i la Verdura) la Véspra, aguardant els plats en la Nevera ! (els Naps tapats d'aigua)

 

4) Sofregir (cuinar) la Carn en l' Olla ...

- Ficar un poc (una mica) d'OLI en l' OLLA.

Quant és càlfe l'Oli un poc (una mica) ...

- Sofregir la CARN : Tirar la CARN dins de la Olla ... i Sofregir-l'ha rapidament : pergar l'hi VOLTETES amb la Cullera de Fusta (hasta, fins qué la Carn se fà ... un poquet (una mica) doradeta).

" ARROS CALDOS DEL POBLET " : AUTENTIC, tradicional, casi (quasi) "OFICIAL"

Perque és la meua RECEPTA FAMILIAR, que vé de 3 GENERACIONS de la meua familia fent ... BONS Arrosos !

Que ja son MILS i MILS d'Arrosos caseros ! ... I aixo, sense contar les GENERACIONS anteriors que probablement, ja feien Arros Caldos tanbé ...

Aquesta RECEPTA ha evoluat a lo llarg del temps... fins a tornar-se la recepta del " ARROS CALDOS DEL POBLET " que us transmitixc hui (avui) !

GRACIES i HOMENATJE a les CUINERES i CUINERS :

La vostra ingeniositat culinar a lo llarg del temps, ha permitit que hui (avui) la recepta del " ARROS CALDOS DEL POBLET " vagia al Internet !

Gràcies a la meua familia i a altres families de la " Ribera Baixa " i de la Comunitat Valenciana ! ... Toni Mi ...

Saludos... i Bon Profit (Bon Apetit) a Tots (Tothom) !!!

 

 

- Sofregir el NAP : Afegir el NAP dins de la Olla ... i Sofregir-l'ho rapidament : pergar l'hi 3 VOLTETES... Mesclant l'ho amb la CARN... amb la Cullera de Fusta.

- Sofregir la TOMACA: Afegir la TOMACA dins de la Olla ... i Sofregir-l'ha hasta (fins) que és desfaça ....

IMPORTANT : No parar de menet-jar ho Tot ... hasta (fins) que és desfaça la Tomaca

 

5) Afegir l'aigua, un poquet (mica) de Safrà ... i la Verdura

- Ficar 1,5 L. d'aigua (Litro i Mig) ... en l' OLLA.

- Ficar "una Punteta" (una petita mica) de Safrà.

- Afegir la Bajoca i els Fesols (o Garrofo)

  Pollastre, Ternera, Garrofo, Fesols i TASSETA per a medir l'Arros Pollastre i Ternera ... Tallats a troços ...

 

6) COURE : Cuant l'aigua BULL ... TANCAR L' OLLA

- Cuant l'aigua BULL ... TANCAR LA OLLA (enrroscar la Tapadora i Afegir-hi "el Pito" de la Olla) ... i ficar el FOC a FORT.

IMPORTANT : ESPERAR el MOMENT... aon ... el "Pitet" (Pito) ... de l'OLLA ... XIULA

Si Xiula màssa ... Fort i depressa ... BAIXAR el FOC ...

Si Xiula poc ... Fluix i aspai ... PUTJAR un Poc (Mica) el FOC ...

... Fins a que el "Pito" de la Tapadora de l'OLLA ... PITE "normalment" ... ni màssa ... ni poc ... A PARTIR d'EIXE MOMENT ... CONTAR 20 MINUTS ... per a COURE ...

La Tomaca, rentada i Talladada a troços ...

Bajoca, rentada, llevant li les cues ... i Tallada

     

 

7) ESTA CUIT ?... Al Cap de 20 minuts... OBRIR L' OLLA

- Tocar la Carn amb la Cullera ... està dura ? ... està casi ... o està cuita la CARN ? ...

- Tocar els NAPS amb la Cullera ... estàn durs ? ... estàn casi ... o estàn cuits els NAPS ?

 

PRECAUCIO per a OBRIR l'OLLA :

- Parar el FOC ... llevar progresivament "el Pito" ...

- Cuant JA NO eix VAPOR ... Obrir l'OLLA !

 
  L' Olla ... i l'Avio ...  

8) SI NO està prou CUIT :

- Ficar a COURE, a bollir de nou ... tapant l'OLLA ... pero, SENSE ENRROSCAR la Tapadora ...

IMPORTANT : SI en falta ... Afegir aigua : Verdura i Carn ténen que estar TAPATS per una bona cantitat d'aigua ...

   
     

 

9) SI JA està CUIT

Opcional, CONGELAR

- Per eixemple ... Ficar la mitat de la CARN, la VERDURA ... i EL CALDO (l'aigua) ... en recipients per a CONGELAR ... (l'Arros amb Caldo ... NO soporta la Congelacio)

Vor tanbé el Punt n° "12) CONGELAR racions ... ES UN POC una MICA) COMPLICAT"

10) CUANT... JA està CUIT, afegir l'Arros ... i COURE :

- Ficar 3 TASSETES d'Arros (atencio a la quantitat ... si has congelat àntes ... O SIGA, per eixemple, si has congelat la MITAT de la Carn i Verdura ... FICAR TASSETA i mitja d' Arros (1,5) ... per a la MITAT de Carn i Verdura que queda )

- Ficar a COURE, a bollir de nou ... tapant l'OLLA ... pero, SENSE ENRROSCAR la Tapadora ...

 

Cuant l'aigua TORNA A BOLLIR ... A PARTIR d'EIXE MOMENT ... CONTAR 20 MINUTS ... per a COURE ... FORçA del FOC : qué BULLGA el contingut de l'OLLA ...

 

IMPORTANT :

- SI en falta ... Afegir aigua : l'Arros té que estar TAPAT per el Nivell de l'aigua ...

 

MOLT IMPORTANT : QUANT està CUIT l'Arros Caldos ?

- Al Cap d'uns 15 minuts... Anar TASTANT l'Arros ... i PARAR el FOC ... CUANT JA ESTIGA CUIT !!!

PRECAUCIO per a OBRIR l'OLLA :

- Parar el FOC ... llevar progresivament "el Pito" ...

- Cuant JA NO eix VAPOR ... Obrir l'OLLA !

Gerro al Sol ...

 

 

 

Popeye l'aqueta ! ... el simpatic Caball de la casa !

   

11) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ...

MOLT BE !!!

Uns 70 Minuts de Gran Cuina... i ja tens més de 6 Plats ... d'un delicios ... Arros Caldos fets !!!

Ara una Sangria , una Bona Ensalà Valenciana i "en Taula i al Llit, al primer Crit" !

... BON PROFIT a TOTS !!! .... Toni Mi ...

ANECDOTES : L'ARROS CALDOS... EL MENTJAR DELS POBLES ...

Com moltissims Plats tradicionals, l'Arros Caldos est un PLAT POPULAR i doncs, ANONIM : no té "inventor" ... és del Poble !

En el meu Poble ... en els Anys 60, l'Arros Caldos s'apodava "Telediari" !

Eren les primeres Hores ... de apogea de la Televisio en el Poble ... i les Dones ... que en majoria feien Arros Caldos TOTS els dies per a dinar (la Paëlla, més càra ... era reservada per al dinar familiar del Diumenge !)

Les Dones li deien "Telediari"... com les Noticies diaries a la TV, a hora de Dinar ...

  ... i els boniquets ... Patos muts ...

Fantastic ! un Delicios plat.. de Pura DIETA MEDITERRANEA !

... En aquéstos temps, la gent encara s'estranyava un poc (una mica) de tindre noticies diaries (com el Arros Caldos !) en la TV ... en un Poblet acostumbrat a informarse per els Diaris (generalment setmanals !) ...

Avui, en els Anys 2000 ... l'Arros Caldos és considerat en el meu Poble ... com un mentjar "com un altre" ... per les généracions de 40 anys en amunt :

"Avui qué fem per a dinar ? ... Arros Caldos ? Paëlla ? Arros al Forn ? Fideuà ?..."

I les généracions més Joves ... es mentjen més Paëlla ... pero tanbé Pizza, o alguna Hamburguesa !

O siga ja no és "Telediari" pero ... encara tenim la SORT de mentjar aquesta "Pura dieta Mediterranéa" ... aquestos Plats de Deliciosa "Medicina" per a la Salut ! ...

Un plat qué tantes ... i tantes généracions de Valencians ... ha nutrit ... de una manera excepcional : Pura vitamina ... per a "Gourmets", per a "Paladars" ... i per a la Salut ! ... Toni Mi ...

 
     

12) CONGELAR racions ... ES UN POC (MICA) COMPLICAT !

L'Arros Caldos és DELICAT ... molt bo per a mentjar ... PERO tanbé es delicat ... PERQUE TEORICAMENT NO es POT CONGELAR ...

 

PRACTICAMENT SI ... pero és ... prou "COMPLICAT" :

a) Congelar (la Carn i la Verdura) ANTES de FICAR l'Arros : llegir, més a dalt, el Punt "N° 9) SI JA està CUIT Opcional, CONGELAR"

b) EL DIA QUE DESCONGELES

Primer : DESCONGELAR ... i Ficar en l'OLLA (Verdura, Carn i Caldo)

Segon : Afegir l'Arros en l'OLLA i COURE ... llegir, més a dalt, el Punt "10) CUANT... JA està CUIT, afegir l'Arros ... i COURE"

Campanar, palmeres ... i Cel blau !

 
     

PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià

El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura.

Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca.

"Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!!

En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio de la Naturalea i dels Animals !) i tenim artistes i herois actuals :

Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial !

En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural.

Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ...

Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) i la FESTA de les FALLES ...

TONIMI Recepta Receta Recette:PAELLA,FIDEUA,ARROS CALDOS,OLLA,ARROZ AL FORN,COCIDO,TOMACA AMB CEBA,TABOULE,FONDUE,SAVOYARDE
MES RECEPTES tradicionals ?
Bon Profit a tots ! ToniMi - Pureta
ARROS al FORN Tradicional i familiar
ARROS CALDOS 100% gust i vitamines !
ARROS Sequet Tradicional
CUSCÚS cuit en Olla express
ESPAGUETIS amb Crema fresca
FIDEUÁ La filla major de la Paëlla !
FONDUE Saboyarda Amb 3 formatges
PAËLLA Mixta Tradicional, autentica !
PUCHERO, OLLA Facil i delicios
PANAETES, empanades de Peix
POTATGE amb Bledes i cigrons
PINTADA rostida i sopa de verdures
SOPA de PEIX i de verdures
TOMACA amb CEBA Fina i saludable
TABULÉ Oriental vegetarià
VOTA per el teu > PLAT preferit !!
EMAIL a TONIMI Receptes El Poblet
TV Valenciana >> TVVI
Radio Nou (en directe) >> Valencia
Radio DJ ToniMi >> La nostra radio
TV Catalana >> TV3
TV Eivissa Formentera MUSICAL >> TEF
TV Andorra >> Andorra TV
Radio França Trance Electro >> Trance

 
Vore el Valencia Club Futbol ... Vore la Festa de les Falles ...  
     

 

 

Tornar al Restaurant ...

Anar per el Poblet ...