El Restaurant del Poblet

 

Cuina Mediterranea ...

" ARROç AL FORN del POBLET ", Autentic, tradicional, popular i casero

Recepta familiar de l'Arroz al Forn ...

Bon Profit a tots ! ... Toni Mi...

Anar per el Poblet ...

Tornar al Restaurant ...

Mail : ToniMi

Untitled Document
Fotos y Historia de estas recetas Me las ha dictado : Pureta, 70 años de (gran) cocina tradicional.Tonimi.

Cuina tradicional i musica Tecno ! Cocina tradicional y musica Techno - Cuisine traditionnelle,musique Techno

Perdre 3 kilogs en 8 jours : 8 recettes >> Régime naturel & gratuit
  Recette Côte de boeuf, haricots verts et pommes de terre >>> VIDEO RECETTE (Musique Paco Munoz, Los Diablos) >>> Video VALENCIA CF

Benvinguts a la Comunitat Valenciana !

... el Pais de les Platjes, del Sol... de la Paëlla

 

 

 

i de ... més Cuina Tradicional ! ... Arroç, tomaca,

... embotit, carn, creilla, all ... i sigrons : l'Arroz al Forn !

 

 

ELS INGREDIENTS per a 6 Persones : INSTRUMENTS PER A CUINAR :  

- 6 tassetes plenes d'ARROç rodo (redo), i si no Arroç llarg.

- 1 TOMACA gran (o 2 xicotetes-petites)

- 2 CREILLES grans (o 4 xicotetes-petites)

- 1 Cabesa-Cap d'ALL

- 4 o 5 ALLS xafats-esclafats

- 2 COSTELLETES de PORC : tallades en 8 trossos.

- 2 Tallades de CANSALà

- 1 Grapat de SIGRONS

- Mig saquet de SAFRA

 

ESPECIAL al PAIS VALENCIà : 3 BOTIFARES, 2 BLANQUETS i 3 XORISOS

OPCIONAL al PAIS CATALà, BALLEARS, CATALUNYA del NORT, SUISSA, BELGICA : 4 BUTIFARES i 4 XORISOS de TIPUS Valencià... i si no... BUTIFARES Catalanes... o Mallorquines... o 1 BOUDIN NOIR ...

OPCIONAL a les ANTILLES i AFRICA del NORT : 4 BUTIFARES i 4 XORISOS de TIPUS Valencià... i si no... 8 BOUDINS ANTILLAIS NO PICANTS... o 8 MERGUEZ NO PICANTS ...

- 1 TASSETA : una "tasseta" del tamany d'una Tassa de Café per a medir la quantitat d'Arroç, d'aigua, i de Caldo ...

- 1 PAELLERO GRAN : un Paëllero a Gas o Electric.

... i SI NO tens Forn i no pots comprar un Paëllero : una gran Paella redona (rodona) de 5 o 6 centimetres de altaria ... i de 40 centimetres de ample (de diametro)...( Aquestes dimensions son per a 6 persones)

 

- 1 PAELLA de tamany MITJA (per a Sofregir)

- 1 CULLERA de FUSTA : La Fusta no raya (ratlla) el Paëllero

- Una CAçOLA gran : per a ficar a bollir els Sigrons, l'All i la Cansalà

- 1 GRAN CULLERA amb FORATS : La Cullera arreplega els Sigrons, l'All i la Cansalà, mentres els Forats filtren el Caldo ...

 

 

 

Per al bé dels Animals i per a la qualitat del Mentjar : comprar carn d'animals "de corral", criats lliures i bén tratats ...

 
LA RECEPTA : Tomaca, un troç de Botifarra (negra), un de Xorizo (roig-vermell)... la Cabesa d'Alls (centre)... Arroç, Sigrons i un troç de Creilla (baix) ...  

1) Arremullar els SIGRONS (la Vespra)

- La VESPRA del dia de fer l'Arroç al Forn, per de mati, ficar un grapat de SIGRONS a remulla dins d'una taça d'aigua (per a ablanirlos) ...

 

2) Preparacio

- Pelar 4 o 5 Alls i xafarlos-esclafarlos dins d'un plat.

- Afegir una Cabesa-Cap d'Alls sencera en aquest plat.

En un altres Plats :

- Tallar les 2 Costelletes de Porc en 8 troços ( guardar en el mateix plat les 2 tallades de Cansalà)

- Pelar les Creilles i tallar-les a rabanades

- Rentar i Tallar la Tomaca en 6 troços

 
 

 

 

3) FICAR A BOLLIR en una Caçola gran

- En una CAçOLA gran ... Ficar 12 "tassetes" d'aigua (qué son una PROPORCIO de... 2 TASSES d'aigua per 1 TASSA d'ARROç) ...

- Afegir en eixa-aquesta CAçOLA : Mig saquet de SAFRA

- Afegir i FICAR A BOLLIR en eixa-aquesta CAçOLA : els Sigrons, l'All, els 2 troços de Cansalà... i els 8 troços de Costelleta

 

4) SOFREGIR, amb Cullera de FUSTA, en la Paëlla mitjana

- Ficar OLI en el Paëlla .

QUANT l'OLI es calfe un poc (una mica) :

- Tirar les Creilles a al Paëlla

- Freigir les Creilles (anant girant-les amb la Cullera) ... i quant estiguen cuites (no màssa cuites)... guardar les en un Plat.

OPCIONAL : l'EMBOTIT

- Tirar l'EMBOTIT (Botifarres, Xorisos i Blanquets)

- Freigir l'EMBOTIT (anant girant-lo) ... i quant estiga cuit (no màssa)... guardar-lo en un Plat.

 

" ARROç AL FORN DEL POBLET " : AUTENTIC, tradicional, Familiar

Quasi una "Recepta Oficial"... perque és la meua RECEPTA FAMILIAR, que vé de més de 3 GENERACIONS de la nostra familia fent ... BONS Arroços al Forn !

 

GRACIES i HOMENATJE a les CUINERES i CUINERS :

La vostra ingeniositat culinar a lo llarg del temps, ha permitit que hui (avui) la recepta de "l'ARROç AL FORN DEL POBLET " vagia al Internet !

Gràcies a la meua familia i a altres families de la " Ribera Baixa " i de la Comunitat Valenciana ! ... Toni Mi ...

Saludos... i Bon Profit (Bon Apetit) a Tots (Tothom) !!!

 

 

 

Un Forn tradicional... El Forner entra el Pà amb ... la Pala de fusta ...

 

5) SOFREGIR, amb Cullera de FUSTA, en el PAëLLERO GRAN

- Ficar OLI... Encendre el FOC a 2... i calfar l'OLI un poc (una mica)

- Tirar la Tomaca i Sofregir-la

- AFEGIR els ALLS xafats ... a la Tomaca ... i Sofregir-ho junt (anant girant-ho amb la Cullera de Fusta).

- AFEGIR les 6 tassetes d'ARROç ... i pegar unes 2 voltetes ... mezclant Arroç, Alls i Tomaca

(i enseguida després cal Ficar l'aigua... )

 

6) FICAR L'AIGUA (EL CALDO)

- ABOCAR, AFEGIR dins del PAëLLERO GRAN : el CALDO (l'aigua) de la CAçOLA gran... els Sigrons, la Cansalà i els 8 Trossos de Costelleta qué contenia la CAçOLA.

 

7) AFEGIR LES CREILLES, LA CABESA-CAP D'ALL

AFEGIR dins del PAëLLERO GRAN :

- les Creilles i la Cabesa d'ALL (qué estaven guardades en un Plat)

OPCIONAL : AFEGIR l'EMBOTIT (Botifarres, Xorisos, Blanquets... o Boudin Noir, Merguezes)

 

8) COURE L'ARROç AL FORN

TAPAR EL PAELLERO, Ficar el FOC a 1 (Baixet) ... i COURE uns 20 MINUTS ...

IMPORTANT : ANAR TASTANT lo del PAELLERO i lo de la Caçola !

Anar TASTANT (Probant) l'ARROç, els Sigrons, les Creilles, tocar la Carn amb la Cullera ... i Baixar o Putjar el FOC... segons la Carn està dura... o les Creilles ja molles... o l'Arroç cuitet...

Si falta aigua ... i l'Arroç encara no està prou Cuit ... afegir una poqueta aigua ... repartint-la a gotes ... i Baixar el FOC

 

QUANT ESTIGA CUIT : l'ARROç té qué estar aixut, sec ... sense Caldo (aigua)... i clar, cuit en el seu punt ...

 

HISTORIA POPULAR ("del Poble") DE L'ARROç AL FORN

En els Anys 1900... les Families del Pais Valencià no tenien Forn a casa ... ni tan poc Paëllero electric !

Per a fer "Arroç al Forn"... les Dones o els Xiquets anàven a dur les "Caçoles de Obra"... plenes d'Arroç ... per a coure-les ... en els Forns del Poble.

Tot és preparava antés en casa : en una mà se duia la Caçola, plena d'Arroç ... i en l'altra mà l'Olla, plena del Caldo i de la Carn (per a qué no caiguéra el Caldo per el cami ... es duia en una Olla).

I quant Dones o Xiquets aplegaven al Forn... era el Forner qui couia l'Arroç en el seu Forn ... mentres els Clients esperaven ... xerrant... i demanant-li de tant en tant :

"Vols pergar-li una miradeta (ulladeta) a la meua Caçola?"... Aleshores, el Forner agarrava "la Pala"... treia la Caçola del Forn ... i deia "Li falta una mica (un poc) de coure.... o ja està cuita" !

Desprès, calia tornara casa amb la Caçola d'Arroç cuit... a pressa (a corre cuita) ... per a menjar lo calent ! ...

De aquestos temps ... vé el nom de "l'ARROç ... AL FORN"...

 

 

 

 

ANECDOTA AUTENTICA : "EL FORN DE LA BURRETA" !

 
     

9) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ...

MOLT BE !!!

Uns 60 Minuts de Gran Cuina... i ja tens més de 6 Plats d'Arroç al Forn fets !!!

Quant acàbes de mentjar... t'hen pots Congelar uns 4 Plats... per a mintjar Bo i Sà... altres vegades (voltes)... Sense Cuinar !!!

60 Minuts dividits per 6 racions ... son 10 minuts per racio : s'heu Val la pena disfrutar un Bon Plat Arroç al Forn al més (com a minim !)

Ara un gotet de Vi... una Bona Ensalà Valenciana i... "en Taula i al Llit, al primer Crit" !

... BON PROFIT a TOTS !!! .... Toni Mi ...

TONIMI Recepta Receta Recette:PAELLA,FIDEUA,ARROS CALDOS,OLLA,ARROZ AL FORN,COCIDO,TOMACA AMB CEBA,TABOULE,FONDUE,SAVOYARDE
MES RECEPTES tradicionals ?
Bon Profit a tots ! ToniMi - Pureta
ARROS al FORN Tradicional i familiar
ARROS CALDOS 100% gust i vitamines !
ARROS Sequet Tradicional
CUSCÚS cuit en Olla express
ESPAGUETIS amb Crema fresca
FIDEUÁ La filla major de la Paëlla !
FONDUE Saboyarda Amb 3 formatges
PAËLLA Mixta Tradicional, autentica !
PUCHERO, OLLA Facil i delicios
PANAETES, empanades de Peix
POTATGE amb Bledes i cigrons
PINTADA rostida i sopa de verdures
SOPA de PEIX i de verdures
TOMACA amb CEBA Fina i saludable
TABULÉ Oriental vegetarià
VOTA per el teu > PLAT preferit !!
EMAIL a TONIMI Receptes El Poblet
TV Valenciana >> TVVI
Radio Nou (en directe) >> Valencia
Radio DJ ToniMi >> La nostra radio
TV Catalana >> TV3
TV Eivissa Formentera MUSICAL >> TEF
TV Andorra >> Andorra TV
Radio França Trance Electro >> Trance

Aquest Forn era com tots els Forns del Poble ... excepte que el Forner ... tenia una Burreta a la que volia molt !

L'animalet estava enganchat a un carro xicotet (petit) ... esperant en el carrer... davant de l'entrada del Forn.

Les Dones passaven davant de la Burreta ... amb les Caçoles d'Arroç ... i esperaven en el Forn... xerrant i contant-se coses... esperant a qué estiguera cuit l'Arroç...

I clar, de tant en tant... algun Pà li eixia màssa cuit al Forner ...

Aleshores ... como volia molt a la seua Burreta... el Forner xiulava ... i la Burreta entrava dins de la panaderia... amb el carro i tot ... "espantant" ... a les Dones... i acostant-se al seu Amo... qué li donava a mentjar el Pà massa cuit !

Després, la Burreta s'en eixia "en marcha arrere (enrrere)"... amb molta abilitat... al carrer ...

Esperant... fins una altre Pà cremat ... i un altre xiulit del Forner !

 
     

 

 

PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià :

El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura.

Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca.

"Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!!

En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio de la Naturalea i dels Animals !) i tenim artistes i herois actuals :

Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial !

En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural.

Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ...

Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) i la FESTA de les FALLES ...

 

El Penyo d'Ifach, al Sur del Païs Valencià ! (en l'Alacantí)

... i una Platja del Penyo amb la Villa de Calp ...

 
Vore el Valencia Club Futbol ... Vore la Festa de les Falles ...  
     

 

 

Tornar al Restaurant ...

Anar per el Poblet ...