English - USA - India - Canada - Africa (Paëlla & Taboulé) |
|||
El Restaurant del Poblet Cuina Mediterranea ... |
"NIU D'ESPAGUETIS" a la Nòrdica Recepta Espaguetis de tipus Bolonyèsa : amb productes Mediterranis i Crema Fresca de Normandia ... Un bon menjar i f àcil de preparar ! Bon Profit a tots ! ... ToniMi ... |
|
"Niu d'Espaguetis" amb Crema Fresca i Carn Picada ... |
Païs Valencià (Espanya) : Historia, Ibers, paisatjes, naturalesa, cuina ... i productes Mediterranis ... |
|
Normandia (França) : Historia, païs de Vikings, paisatjes, naturalesa, cuina ... i producte Crema fresca del niu d'Espaguetis ... |
Marco Polo (Italia, naixcut a Venècia,1254) ... la llegenda diu que dugué les Pastes i els Espaguetis de Xina |
ELS INGREDIENTS per a 4 Persones : |
INSTRUMENTS PER A CUINAR : |
|||||||||||||||||||||||||||
- Espaguetis, 150 a 200 grs. (segons les ganes) - 1/2 mitja Ceba (de tamany mitjà) - Carn picada, 125 a 250 grs. - 1 llanda (1 pot) de Crema Fresca (20 cl) ... i si pot ser la crema que sigui de Normandia (la millor de França) - 1 llanda de Tomaques pelades i tallades (200 a 400 grs, segons les ganes) - 1/2 Pebrot (Pimentó) ... - Oli d'oliva (per a Sofregir la Ceba i la Carn) Per al bé dels Animals i per a la qualitat del Menjar : comprar CARN de animals criats al aire lliure, en bones condicions, tratàts amb humanitat ... i matats sense crueltat (Boicote-jem, no comprem carn que vingui de mataderos torturadors). |
- 1a Cassola de tamany MITJA (per coure als Espaguetis) - 1a PAELLA de tamany MITJA (per a Sofregir la Ceba i la Carn) - 1a CULLERA de fusta (la fusta no ratlla i es ecologica : es ... fusta !)
|
|||||||||||||||||||||||||||
LA RECEPTA : |
|
|||||||||||||||||||||||||||
1) Preparació : - Tallar a trossos la CARN PICADA (tallar 2 o 3 files a l'horitzontal ... i després 2 o 3 files a la vertical ... ). Cuant fiques la Carn a coure ... serà mes facil, fer-ne trossos petits (xicotets) amb la Cullera de fusta. - Pelar la CEBA i tallar-la a trossos petits (xicotets) ... SI la CEBA PICA el ULLS ... Pelar-la, rentar-la ben rentàda en aiguia ... i picarà menys (menos) cuant la talles ! - Tallar, partir en 2 trossos el PIMENTÓ (PEBROT)... Llevar-l'hi la llavor ... i rentar-l'ho en aiguia ... Tallar a trossos petits (xicotets) una MITAT del Pimentó (Pebrot) : serviràn per a decorar els plats d'espaguetis.
2) Ficar AIGUIA a bullir per als ESPAGUETIS - Ficar Aiguia a bullir dins de la Cassola ... Tirar una mica (un poc) de sal en l'aiguia ... FOC a 6 (foc fort)
3) COURE els ESPAGUETIS en la cassola ... i en el mateix moment, SOFREGIR el PIMENTÓ (PEBROT) i la CEBA en la PAELLA ESPAGUETIS ... - No més BULL l'aiguia ... ficar els ESPAGUETIS ... esperar una estona (moment) a que torne a BULLIR i ... graduar el FOC a 5? a 4? ... de manera que l'aiguia bullgui continuament ... sense que el Foc estigui massà fort.
- CUANT DE TEMPS cal COURE els ESPAGUETIS ? : a partir de uns 10 minuts ANAR ... TASTANT-L'HOS ... Estan "al dente" ? (cruenquets ? una mica cuits ?) ... i aixi t'agraden ? ... o Estan "al punt" (ni poc, ni massa cuits) ... i aixi t'agraden ? ... Cal coure entre uns 10 i 15 MINUTS ... vas TASTANT i decideix del PUNT de COCCIÓ, segons teu gust ...
SOFREGIT ... - No més has ficat a bullir l'aiguia dels Espaguetis (just després) ... Tirar una mica (un poc) d'OLI d'OLIVA en la Paëlla. - Cuant l'Oli estigui calent (no massa) ... ficar la CEBA a sofregir. - No més els primers trossos de CEBA estiguin dorats, una mica marrons ... tirar enseguida la CARN PICADA (sinó, la carn no estaria prou cuita)
IMPORTANT : - Cal menetjar la Ceba i la Carn amb la Cullera de Fusta (per a que no s'apeguen a la Paëlla i que se coguen com cal) ... - SI la CEBA esta cuita ANTES de la CARN ... Llevar la Ceba, ficar-la dins d'un plat ... i tornar-l'ha a afegir en la Paëlla ... cuant la Carn estigui cuita.
- CUANT DE TEMPS cal SOFREGIR la CEBA i la CARN ? : uns 20 minuts ... A partir d'uns 12 minuts ... anar TASTANT de tant en tant, fins a que estiguin cuites.
4) AFEGIR els TROSSOS de TOMACA PELADA - Anar mesclant-l'hos amb la Ceba i la Carn ... i anar esclafant aquestos Trossos de Tomaca ... amb la Cullera de fusta (de manera a que es tornin ... Puré o trossos petits de tomaca) ... - Ficar la tapadora sobre la Paëlla ... i deixar que es calfe tot junt ... una petita estona (rato) ... FOC a 1 (foc fluix) ...
5) COM cal SERVIR ? : amb CREMA FRESCA ... i forma de NIU !- Servir els Espaguetis dins del plat ... donant-l'hos ... una forma de Rodolí ... amb un forat redó en el Centre dels Espaguetis. (o sigui ... una forma de Niu) - Servir la Carn i la Ceba ... dins del forat redó ... - ficar una bona cullerada de CREMA FRESCA ... a un cantó del plat ... Crema que li donarà a tot ... un gust original i bó ... - decorar el Plat ... amb els trossos petits de Pebrot (Pimentó) : anar disposant-l'hos rodant, al voltat del Plat.
6) CONGELAR : els Espaguetis No aguanten la congelació ... - el gust dels Espaguetis congelats ... encara "té un pas" ... peró la Ceba, la Carn i la Tomaca ... perden molt de gust. - SOLUCIÓ : la Nevera !!! ... Podeu facilment ... menjar-vos 2 plats avui ... i ficar a la Nevera 2 altres plats ... que us menja-reu a gust ... 2 o 3 dies després ...
7) MOLT BE !!! ... BRAVO !!! ... Ja téns 4 plats ! ... Uns 15 minuts de Preparació (pelar i tallar) ... i uns 20 minuts de Coure anant TASTANT ... i triant el moment àon TOT està ... bén cuitet al teu gust ! Una cuina FACIL, SIMPLE de COURE ... i ja tens una nova variant d' Espaguetis ... original i agradable, bona : "el Niu d'Espaguetis del Poblet !"
... BON PROFIT A TOTS (Tothom) !!! ... ToniMi ... |
ESPAGUETIS ...
SOFREGIT ...
Tamany dels Trossos de 1> Tomaca, 2> Carn i 3> Ceba
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||
PRESENTACIO de la COMUNITAT VALENCIANA o Païs Valencià El segle XV (15) fou el Segle D'Or, l'apogea Valenciana en tots els ambits : producio e intercanvis economics, conquestes militars i cultura. Ausias March (poeta), Joanot Martorell, Marti Joan de Galba, etc, etc son part de una llarga llista de autors i artistes de la epoca. "Tirant lo Blanc" (Joanot Martorell) fou el Llibre de Cavalleria amb més prestigi de l'historia Valenciana : i si algun dia el llegiu ... Conta histories divertides i interesants : una verdadera nove.la apasionant !!! En el Segle XXI (21) , tenim una economia moderna (que es tindrià que preocupar més de la protecio dels Animals i del Mitj Ambient ... encàra que desde fà poc som la Primera Comunitat a Espanya en produció Eoliana de electricitat : 100% neta i natural, amb l'energía inesgotable i sense perill ... del Vent ! (aire) ) ... i tenim artistes i herois actuals : Escriptors com Joan Fuster, Ferran Torrent, musics com Josep Serrano, arquitectes com Calatrava, etc, etc... i herois com el Valencia CF ... o el Villa Reial ! En Espanya conviuen Comunitats, amb Goberns i Cultures propis. Com per eixemple el Pais Vasc, el Gallego o el Andalus... El Païs Valencià, el Català i el de Mallorca son tres Comunitats independents, pero molt properes : ténen més de 1000 anys d' Historia i Cultura comuns... i de relacions economiques. Espanya es multicultural. Europa : amb Portugal, Francia, Italia i Grecia, Espanya forma part dels paisos del Sur, méditerranis, de la Comunitat Europea ... Proyeccio internacional de la Comunitat Valenciana, part del embaixadors Valencians son : la Paëlla, el Clima i les Platjes, el FUTBOL Valencià (Xé que bo !) ... i la FESTA de les FALLES ... |
|
|||||||||||||||||||||||||||
Vore el Valencia Club Futbol ... | Vore la Festa de les Falles ... |