Pureta tatstant una Paëlla. El seu consell : tastar, tastar ... i tastar... Fins a que estigui cuit en el punt de cocció que t'agrade !
La CUINA TRADICIONAL es el frut de millons de bones cuineres caseres com Pureta (Purificació).
Estes senyores (i alguns homens) son les que transmiteixen les receptes tradicionals i que les fan evoluar, a traves del temps.
PURETA m'ha dictat receptes tradicionals, AUTENTIQUES, heredades de la seua mare ... receptes ja heredades de varies generacions anteriors.
El meu proposit es homenagear a ma mare i tambe, transmitir a traves del Web ... aquestes receptes plenes de trucs i consells de mares ... que et fan conseguir amb exit : un bon menjar !
Si segueixes com cal aquestes generacions de astucies i de consells practics familiars. Bon profit a tots, a tothom ! ... TONIMI ...
Folklore Valencià / Bajoqueta Rock
VIDEO PURETA, Tonimi i Armando per Nadal ...
Consells de Pureta per a cuinar :
Tastar, tastar ... i tastar ! ... Fins a que lo que prepares estigui cuit en el punt de cocció que t'agrade
Tocar amb una forquilleta per a veure si esta dur, tendre o cuit (cuant no es pot tastar)
Tirar poca sal ... Mes val que cadascu, se fique després la cantitat de sal que li agrade
Cuidar els plats dificils : estar al tanto, per a veure si sobra foc, si falta caldo, etc ...
Preparar els ingredients antes de coure (inclus la vespra !) : ahorres temps.
Seguritat, estar atent : amb l'oli calent, al obrir l'Olla express, amb el gas ...
Comprar la millor calitat posible (tinguent amb conter el preu).
Menjar mes fruites, verdures i peix, disminuint la cantitat de carn i greixos.
L'OLLA ES UNA TRADICIÓ EUROPEA i SECULAR !
POT SER, EL MENTJAR MÉS TRADICIONAL I POPULAR D'EUROPA
Sense ser un "especialiste de l'Olla" ... jo sé de la meua, de "l'OLLA VALENCIANA" ... sé qué els CATALÁNS tanbé cuinen OLLA, qué els CASTELLANS tanbé cuinen OLLA ...
... i a FRANÇA, tanbé he degustat BONES OLLES, en varios llocs i regions !
La varietat d'OLLA FRANCESA que coneixc jo : no té Blanquet, ni Cigróns (sigrons), ni Pollastre ... peró utilitza SAL GROSSA per a salar. Una sal DELICIOSA cuànt en rossegues els gràns ... acumpanyant la creïlla (patata), la carn o carlota ...
Si éres "llépol", "gourmet" ... próva la Sal Grossa tanbé ! (peró cuidaó amb les cantitats ... )