Untitled Document
ToniMi
ToniMi, cuina, cocina, cuisine, cooking
Receptes, Recetas, Recettes, Recipes
20 anys d'experiencia en cuina tradicional
... el que apunta les Receptes en aquesta web
ToniMi
 
Purificacion Iborra Rosello
Pureta : la seua biografia culinar
mes de 70 anys d'experiencia en cuina tradicional : paëlles, fideua, arros caldos, etc
... la que me dicta les receptes !
Purificación Iborra Rosellò
>>> Anar, Ir, Aller, Go, Andare >>>
>>> Fotos, Photos PAËLLA
>>> Fotos OLLA, PUCHERO, POT-AU-FEU
>>> Fotos, Photos FIDEUA
Fotos gratis. Condicións esmentar els autors : ToniMi - Pureta
i no fer-ne un us comercial culinari
Fotos gratis. Mencionar los autores : ToniMi - Pureta
y no hacer un uso comercial culinario.
Photos gratuites. Condition : citer les auteurs, ToniMi - Pureta
et ne pas en faire un usage commercial culinaire.
Free Photos. Conditions : name the authors, Tonimi - Pureta
and no culinary commercial use.
VIDEO PURETA, Tonimi i Armando
  >>> 01 Pagina, page
Tonimi, Pureta - El Poblet, Le Village receptes cuina, recetas cocina, recettes de cuisine, cooking recipes
Paëlla Valenciana - Foto ToniMi - cuina Pureta / Recepta
CLIC en les FOTOS > Veure en gran / Tamaño grande
Paëlla Valenciana - Foto ToniMi - cocina Pureta / Receta
CLIC en las FOTOS > Veure en gran / Tamaño grande
 
Paëlla Valenciana - Photo ToniMi-cuisine Pureta /Recette
CLIQUER sur les PHOTOS> Veure en gran / Agrandir
 
Valencia Paëlla - Photo ToniMi- cook Pureta / Recipe
CLICK on the PHOTOS> Veure en gran / Enlarge
 
Paëlla Valenciana - Foto ToniMi - cuina Pureta / Recepta Paëlla Valencian -Foto ToniMi- Xef, Chef cuinera Pureta !
Paëlla Valenciana - Foto ToniMi - adjudant Armando Paëlla amb lenya, amb carbó, gas i electricitat. Evolua !  
 
CLIC en les FOTOS > Veure en gran / Tamaño grande
Paëlla Valenciana - Foto ToniMi - cuina Pureta / Recepta
  >>> 01 Pagina, page    
Untitled Document
pureta_recetas_pueblecito_recettes_village
Pureta tatstant una Paëlla. El seu consell : tastar, tastar ... i tastar... Fins a que estigui cuit en el punt de cocció que t'agrade !
La CUINA TRADICIONAL es el frut de millons de bones cuineres caseres com Pureta (Purificació).
Estes senyores (i alguns homens) son les que transmiteixen les receptes tradicionals i que les fan evoluar, a traves del temps.
PURETA m'ha dictat receptes tradicionals, AUTENTIQUES, heredades de la seua mare ... receptes ja heredades de varies generacions anteriors.

El meu proposit es homenagear a ma mare i tambe, transmitir a traves del Web ... aquestes receptes plenes de trucs i consells de mares ... que et fan conseguir amb exit : un bon menjar !

Si segueixes com cal aquestes generacions de astucies i de consells practics familiars. Bon profit a tots, a tothom ! ... TONIMI ...

Musica, Xé que bó !
Paquito el Xocolatero
Folklore Valencià / Bajoqueta Rock
VIDEO PURETA, Tonimi i Armando per Nadal ...
 
Aquesta Paëlla li va eixir ... fénomenal ! Repetirem tots !...
Feta en Sueca, cuna (probable) de la Paëlla : 100.000 tonellades d'arros anuals, mes una produció de verdures important i variada. TOTS els ingredients de la Paëlla existeixen en SUECA desde fa uns 2 segles.
Consells de Pureta per a cuinar :
Tastar, tastar ... i tastar ! ... Fins a que lo que prepares estigui cuit en el punt de cocció que t'agrade
Tocar amb una forquilleta per a veure si esta dur, tendre o cuit (cuant no es pot tastar)
Tirar poca sal ... Mes val que cadascu, se fique després la cantitat de sal que li agrade
Cuidar els plats dificils : estar al tanto, per a veure si sobra foc, si falta caldo, etc ...
Preparar els ingredients antes de coure (inclus la vespra !) : ahorres temps.
Seguritat, estar atent : amb l'oli calent, al obrir l'Olla express, amb el gas ...
Comprar la millor calitat posible (tinguent amb conter el preu).
Menjar mes fruites, verdures i peix, disminuint la cantitat de carn i greixos.

ANECDOTA : LA PAELLA ES MENJAVA DE FORMA MOLT CONVIVIAL

En temps antics : a principis del Segle 20 ... i fins als anys 1960, 70, menjar Paëlla era tot una festa, entre amics i familia.

Per a menjar se gastaben culleres de fusta (ni ganivets, ni forquilletes). Tampoc se gastaben plats, ja que se menjava directament en el Paëllero ! Tota una convivialitat : "A tu que t'agrada, aquest tros de carn ? ... Tin ! ... O a tu t'agrada l'arros del centre, mes cuit ? ... tin !". I cadascu tenia la seua part reservada del Paëllero, "el seu plat virtual".

A vegades també, els Homens s'enjuntaben en una taula propria (per a menjar parlant de les dones) ... i les Dones s'enjuntaben en la seua (per a menjar parlant dels homens!). I els Xiquest, cuant no hi havien prou cadires, menjaven amb plat, tots junts, asentats en terra.

L'Ampolla i la bota de vi eren compartides, per els 15 a 30 comensals, per a acompanyar la degustacio de Paëlla ... ToniMi ...

HISTORIA PROBABLE DE LA PAELLA

Com moltissims Plats tradicionals, la Paëlla est un PLAT POPULAR i doncs, ANONIM : no es pot dir si fà 180 anys l'inventà "Un tal" ... o fà 200 anys l'inventà "Un Altre"...

Aleshores, aquesta es la "HISTORIA MOLT PROBABLE DE LA PAELLA" :

Farà més de 200 anys, en la Ribera Baixa del Pais Valencià, els AGRICULTORS ja cultivaven :

- Arroç, Verdura, Tarontjes ... i algunes coses més ...

Els Agricultors no tornaven a casa per a Mentjar... i algunes voltes (vegades) es preparaven algun Dinar sobre plaça... amb lo que trobaven per els camps ...

I que trobaven per alli ? : Peix, Mariscos, a vora mar... i Arroç, Tomaques, Pimento (Pebrot), etc, en els Camps... i per a fruta, clar : Tarontja !

Molt probablement les Primeres Paëlles, les féren, els Agricultors de la Ribera Baixa : el lloc aon ja se trobaven a la mà... Tots els ingredients de ... les Primeres Paëlles ! ... ToniMi ...

 

 

 

Volver al Restaurante ...

Ir por el Pueblecito ...